Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz oryginalnego pomysłu na przekąskę, która zachwyci gości podczas andrzejkowych szaleństw, sylwestrowej zabawy czy każdej innej imprezy? Zapomnij o nudnych koreczkach i sięgnij po przepis Jerzego Sobieniaka! Jego sałatka z pieczarek łączy prostotę wykonania z wyrafinowanym smakiem. Banalnie prosty przepis – spektakularny efekt!
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2563
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 476
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2563
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 476
Składniki
Pieczarki siekamy na mandolinie na bardzo cienkie plastry, o grubości kartki papieru. To klucz do uzyskania idealnej konsystencji sałatki.
Całość zalewamy olejem rzepakowym i oliwą truflową.
Delikatnie mieszamy wszystkie składniki, tak jakbyśmy mieli do czynienia z najbardziej kruchym tworzywem.
Odstawiamy na 10 minut mieszamy dwu- lub trzykrotnie w trakcie tego czasu.
Najlepiej smakuje serwowana na chrupiących grzankach. Dodatkowo, możesz wzbogacić smak przekąski, podając ją z ulubionym serem, np. Grana Padano, fetą lub mascarpone. Każdy z tych serów doda sałatce innego charakteru i podkreśli jej wyjątkowy smak.