Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z pieczoną makrelą i papryką i rzodkiewkami
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 385
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 737
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 345
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 385
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 737
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 345
Składniki
Ryby umyć, osuszyć i natrzeć solą i pieprzem. Polać oliwą i włożyć na 30 minut do piekarnika nagdzanego na 200°C razem z czerwoną papryką owiniętą w folię. Można też użyć gotowej pieczonej lub grillowanej papryki z zalewy. Po upieczeniu i lekkim ostygnieciu obrać rybę ze skóry i ości. Obrać paprykę i pokroić w paski. Mięso ryby ułożyć na talerzu i dodać pokrojone warzywa. Skropić sokiem z cytryny, dodać oliwę i kapary. Podawać na sałacie rzymskiej.