Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z pieczoną makrelą i papryką i rzodkiewkami
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 635
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13517
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 785
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 635
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13517
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 785
Składniki
Ryby umyć, osuszyć i natrzeć solą i pieprzem. Polać oliwą i włożyć na 30 minut do piekarnika nagdzanego na 200°C razem z czerwoną papryką owiniętą w folię. Można też użyć gotowej pieczonej lub grillowanej papryki z zalewy. Po upieczeniu i lekkim ostygnieciu obrać rybę ze skóry i ości. Obrać paprykę i pokroić w paski. Mięso ryby ułożyć na talerzu i dodać pokrojone warzywa. Skropić sokiem z cytryny, dodać oliwę i kapary. Podawać na sałacie rzymskiej.