Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z pieczoną makrelą i papryką i rzodkiewkami
Skrzydełka z airfryer marynowane są w maślance, a później obtaczane w mieszan...
Odsłon: 4518
Skrzydełka z airfryer marynowane są w maślance, a później obtaczane w mieszan...
Odsłon: 4518
Składniki
Ryby umyć, osuszyć i natrzeć solą i pieprzem. Polać oliwą i włożyć na 30 minut do piekarnika nagdzanego na 200°C razem z czerwoną papryką owiniętą w folię. Można też użyć gotowej pieczonej lub grillowanej papryki z zalewy. Po upieczeniu i lekkim ostygnieciu obrać rybę ze skóry i ości. Obrać paprykę i pokroić w paski. Mięso ryby ułożyć na talerzu i dodać pokrojone warzywa. Skropić sokiem z cytryny, dodać oliwę i kapary. Podawać na sałacie rzymskiej.