Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste mięso, mix kolorowych sałat, prażone orzechy włoskie i słodkie jeżyny, a do tego miodowo-musztardowy dressing
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 619
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 44
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 80
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 115
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 619
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 44
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 80
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 115
Składniki
Mięso wyciągnąć z lodówki na około godzinę przed smażeniem. Skórę na piersi naciąć w kratkę, lekko oprószyć solą i pieprzem. Kaczkę położyć na zimnej patelni skórą do dołu, włączyć średnią moc palnika i smażyć do wytopienia tłuszczu około 7-8 minut. Pierś przełożyć na drugą stronę, smażyć kolejne 5 minut. Po usmażeniu mięso zostawić na patelni (przy wyłączonym palniku) na kilka minut, żeby odpoczęło.
W miseczce dokładnie wymieszać wszystkie składniki sosu. Orzechy włoskie lekko uprażyć na suchej patelni.
Usmażone piersi pokroić w plastry. Na talerze rozłożyć liście sałat, plastry mięsa, jeżyny i uprażone orzechy. Sałatkę polać sosem.