Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste mięso, mix kolorowych sałat, prażone orzechy włoskie i słodkie jeżyny, a do tego miodowo-musztardowy dressing
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 338
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14813
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1761
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17147
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 338
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14813
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1761
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17147
Składniki
Mięso wyciągnąć z lodówki na około godzinę przed smażeniem. Skórę na piersi naciąć w kratkę, lekko oprószyć solą i pieprzem. Kaczkę położyć na zimnej patelni skórą do dołu, włączyć średnią moc palnika i smażyć do wytopienia tłuszczu około 7-8 minut. Pierś przełożyć na drugą stronę, smażyć kolejne 5 minut. Po usmażeniu mięso zostawić na patelni (przy wyłączonym palniku) na kilka minut, żeby odpoczęło.
W miseczce dokładnie wymieszać wszystkie składniki sosu. Orzechy włoskie lekko uprażyć na suchej patelni.
Usmażone piersi pokroić w plastry. Na talerze rozłożyć liście sałat, plastry mięsa, jeżyny i uprażone orzechy. Sałatkę polać sosem.