Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomelo z powodzeniem można użyć jako składnik sałatki.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 720
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8721
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3116
Polecam.
Odsłon: 1917
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 720
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8721
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3116
Polecam.
Odsłon: 1917
Składniki
Sos : ¼ szklanki oleju z pestek winogrona połączyłem z 2 łyżeczkami białego octu winnego, z jedną łyżeczką miodu, jedną łyżeczką pieprzu cytrynowego i dwoma łyżeczkami bazylii. Doprawiłem solą i odrobiną soku z cytryny.
Pomelo obrałem, podzieliłem na cząstki , usunąłem błony. Awokado po obraniu pokroiłem w kostkę. Pomidorki w ćwiartki, ser pleśniowy również. Na suchej patelni uprażyłem w międzyczasie ziarna słonecznika. Na talerzu rozłożyłem roszponkę, na niej pozostałe składniki sałatki, posypałem uprażonym słonecznikiem i orzechami soi. Doprawiłem solą i pieprzem. Całość polałem sosem.