Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomelo z powodzeniem można użyć jako składnik sałatki.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1299
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1079
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1299
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1079
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Sos : ¼ szklanki oleju z pestek winogrona połączyłem z 2 łyżeczkami białego octu winnego, z jedną łyżeczką miodu, jedną łyżeczką pieprzu cytrynowego i dwoma łyżeczkami bazylii. Doprawiłem solą i odrobiną soku z cytryny.
Pomelo obrałem, podzieliłem na cząstki , usunąłem błony. Awokado po obraniu pokroiłem w kostkę. Pomidorki w ćwiartki, ser pleśniowy również. Na suchej patelni uprażyłem w międzyczasie ziarna słonecznika. Na talerzu rozłożyłem roszponkę, na niej pozostałe składniki sałatki, posypałem uprażonym słonecznikiem i orzechami soi. Doprawiłem solą i pieprzem. Całość polałem sosem.