Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są już pierwsze grzyby. U nas pod dębem na działce pokazały się prawdziwki. Powstała z nich sałatka we włoskim stylu.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1120
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1128
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13141
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1120
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1128
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13141
Składniki
Sałatę umyć i dobrze osuszyć np. w suszarce do sałaty. Pociąć na małe kawałki i rozłożyć na talerze. Prawdziwki jeśli są świeże można jedynie oczyścić, umyć i pokroić w plasterki i jeść na surowo. (Ja swoje jednak podsmażyłam z czosnkiem pokrojonym w plasterki z odrobiną soli i pieprzu). Prawdziwki rozłożyć na sałatę, dodać wiórki z parmezanu i skropić sokiem z cytryny. Skropić całość oliwą z oliwek.