Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warstwowa sałatka z kurczakiem, makaronem, warzywami i prażoną cebulką.
Polecam.
Odsłon: 182
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 65
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 590
Polecam.
Odsłon: 182
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 65
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 590
Składniki
Makaron ugotowałam do miękkości w osolonej wodzie. Następnie go odcedziłam i wystudziłam. Kurczaka umyłam, osuszyłam i pokroiłam w drobną kosteczkę. Wymieszałam je z przyprawą gyros i usmażyłam na niedużej ilości oleju. Usmażone mięso wyłożyłam na talerz przykryty ręcznikiem papierowym i wystudziłam. Z liści kapusty pekińskiej wykroiłam białe części, a zielone drobno poszatkowałam i wrzuciłam na dno szklanej salaterki. Kapustę posmarowałam połową majonezu i wyłożyłam wystudzonego kurczaka. Następnie wyłożyłam równomiernie odsączoną z zalewy kukurydzę konserwową. Wystudzony makaron pokroiłam na mniejsze kawałki i wyłożyłam na kukurydzę. Posmarowałam go resztą majonezu. Wierzch sałatki posypałam domową prażoną cebulką (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/domowa-prazona-cebulka.html). Sałatkę przed podaniem schłodziłam w lodówce.