Z czarnymi i zielonymi oliwkami oraz z suszonymi i świeżymi pomidorami. Dobrze doprawiona jest idealna na lekki lunch. Najciekawsze w tej sałatce jest połączenie różnych tekstur składników.
Sałatka z quinoa
Składniki
- quinoa 100g to na dwie spore porcje
- Pomidor 2 szt
- pomidory suszone 6 szt
- Oliwki zielone garść
- Oliwki czarne garść
- zielenina: szczypior i natka
- Oliwa z oliwek - chlust
- Musztarda
- Czosnek- opcjonalnie, do pracy nie proponuje
Składniki
- quinoa 100g to na dwie spore porcje
- Pomidor 2 szt
- pomidory suszone 6 szt
- Oliwki zielone garść
- Oliwki czarne garść
- zielenina: szczypior i natka
- Oliwa z oliwek - chlust
- Musztarda
- Czosnek- opcjonalnie, do pracy nie proponuje

Etapy przygotowania
Ugotowałam komosę ryżową w lekko osolonej wodzie. Miałam czerwoną- miękka była już po kwadransie- można samemu dobrać sobie ulubiony stopień miękkości. Dodałam pokrojone składniki i posiekaną zieleninę. Nie dodawałam już soli- dodatki są słone. Jeszcze musztarda i chlust oliwy. Wymieszana sałatka przegryzie się pół godziny.

Komosa ryżowa charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem.

Smacznego :)

Przepis w Waszym wykonaniu (36)


Komentarze do przepisu (9)
Ostatnio komentowane przepisy

Wiosną jajka smakują najlepiej.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 6212

Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3643
Ostatnio komentowane przepisy

Wiosną jajka smakują najlepiej.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 6212

Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3643



Składniki
- quinoa 100g to na dwie spore porcje
- Pomidor 2 szt
- pomidory suszone 6 szt
- Oliwki zielone garść
- Oliwki czarne garść
- zielenina: szczypior i natka
- Oliwa z oliwek - chlust
- Musztarda
- Czosnek- opcjonalnie, do pracy nie proponuje
Ugotowałam komosę ryżową w lekko osolonej wodzie. Miałam czerwoną- miękka była już po kwadransie- można samemu dobrać sobie ulubiony stopień miękkości. Dodałam pokrojone składniki i posiekaną zieleninę. Nie dodawałam już soli- dodatki są słone. Jeszcze musztarda i chlust oliwy. Wymieszana sałatka przegryzie się pół godziny.
Komosa ryżowa charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem.
Smacznego :)
Pyszna i zdrowa sałatka :)
Apetyczna sałatka:)
Lubie tak samo jak z bulgurem. Ostatnio mnie "naszlo" na rózne kombinacje i wszystkie okazaly sie wspaniale. Uwielbiam takie potrawy i moja miesozerna czesc rodziny tez byla zachwycona.
Przepyszna ,ciekawe smaki:)
Sałatka BAJECZKA :) "Święte zboże Inków" jest moim ulubionym oprócz kaszy gryczanej :D