Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 772 Ocena: 15939
Dodano: 23.02.2021
Odsłon: 987
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Ugotowałam komosę ryżową w lekko osolonej wodzie. Miałam czerwoną- miękka była już po kwadransie- można samemu dobrać sobie ulubiony stopień miękkości.
Dodałam pokrojone składniki i posiekaną zieleninę. Nie dodawałam już soli- dodatki są słone. Jeszcze musztarda i chlust oliwy. Wymieszana sałatka przegryzie się pół godziny.
Komosa ryżowa charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (34)

ErJot 27 lutegoZgłoś do usunięcia
Apetyczna sałatka:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 25 lutegoZgłoś do usunięcia
Lubie tak samo jak z bulgurem. Ostatnio mnie "naszlo" na rózne kombinacje i wszystkie okazaly sie wspaniale. Uwielbiam takie potrawy i moja miesozerna czesc rodziny tez byla zachwycona. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 24 lutegoZgłoś do usunięcia
Przepyszna ,ciekawe smaki:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 24 lutegoZgłoś do usunięcia
Sałatka BAJECZKA :) "Święte zboże Inków" jest moim ulubionym oprócz kaszy gryczanej :D Odpowiedzi: 19 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

slodkisentyment 24 lutegoZgłoś do usunięcia
Przepysznie :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

kucharka-amatorka 24 lutegoZgłoś do usunięcia
Samo zdrowie! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 24 lutegoZgłoś do usunięcia
Pyszotka:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 23 lutegoZgłoś do usunięcia
Moje smaki:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz