Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Teraz czas na coś lekkiego, co dziś zrobiłam na szybko na obiad ze składników, które właściwie zawsze mam w lodówce. Według mnie pasuje do większości dań mięsnych, sprawdziła się też przy okazji rodzinnego grilla. Najlepiej smakuje w środku lata, z produktów sezonowych ale i tak ją robię przez cały rok.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3855
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414785
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2401
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3855
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414785
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2401
Składniki
Sałatę wysypać do dużej miski, jeśli jest myta, to nie musimy jej ponownie myć. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a pomidory w ósemki. Jeśli używasz pomidorków koktajlowych, wystarczy przekroić na pół. Rzodkiewkę i marchewkę ścieramy na tarku o dużych oczkach. Ja dzisiaj nie miałam akurat kiełek w domu, ale proponuje właśnie je wykorzystać do sałatki, bo są bardziej wyraziste niż rzodkiewka, ale to sami oceńcie. na tym etapie możemy całość dodatkowo wymieszać, nie przejmujcie się, bo pomidory puszczą sok, ale to będzie fajne połączenie z sosem winegret, który właśnie teraz sobie przygotujemy. W małej miseczce łączymy ze sobą oliwę, sok z cytryny i musztardę. Doprawiamy solą i pieprzem, i wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę, ja to zawsze robię na świeżo, gdy sałatka jest już na talerzu.