Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintna i prosta w wykonaniu przekąska, ciekawe połączenie smaków.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94170
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2820
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3587
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1665
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2360
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94170
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2820
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3587
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1665
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2360
Składniki
Rukolę umyj i osusz najlepiej w suszarce do sałat, lub ręcznikiem papierowym Rozłóż ją na dwóch talerzach Gruszkę obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w ósemki
Na suchej patelni podsmaż całe plastry boczku tak, by były chrupiące. Zdejmij na talerz, by nieco przestygły - nie mogą być zbyt gorące, bo rukola nam zwiędnie. Na tej samej patelni , na tłuszczu wytopionym z boczku podsmaż kawałki gruszki tak by się przyrumieniła, ale nie była zbyt miękka
Na rukoli ułóż nieco przestygnięte plastry boczku, dodaj kawałki gruszki, całość posyp gorgonzolą.
Możesz ewentualnie nieco skropić octem balsamicznym, jeśli całość wydaje ci się za słodka.