Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintna i prosta w wykonaniu przekąska, ciekawe połączenie smaków.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 225
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104553
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 345
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9067
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 225
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104553
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 345
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9067
Składniki
Rukolę umyj i osusz najlepiej w suszarce do sałat, lub ręcznikiem papierowym Rozłóż ją na dwóch talerzach Gruszkę obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w ósemki
Na suchej patelni podsmaż całe plastry boczku tak, by były chrupiące. Zdejmij na talerz, by nieco przestygły - nie mogą być zbyt gorące, bo rukola nam zwiędnie. Na tej samej patelni , na tłuszczu wytopionym z boczku podsmaż kawałki gruszki tak by się przyrumieniła, ale nie była zbyt miękka
Na rukoli ułóż nieco przestygnięte plastry boczku, dodaj kawałki gruszki, całość posyp gorgonzolą.
Możesz ewentualnie nieco skropić octem balsamicznym, jeśli całość wydaje ci się za słodka.