Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną, sycącą a jednocześnie zdrową sałatkę. Koniecznie wypróbujcie ten przepis.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231616
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4893
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36048
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1325
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231616
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4893
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36048
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1325
        
        
                Składniki
Soczewicę płuczemy, zalewamy wodą, gotujemy mniej więcej 30 minut od momentu wrzenia. Soczewica powinna wchłonąć całą wodę. Ugotowaną soczewicę odstawiamy do wystudzenia. Przygotowujemy dressing. To proste, wystarczy wymieszać ze sobą wszystkie składniki na niego przeznaczone. Rukolę myjemy, osączamy na sicie i mieszamy z dressingiem. Dodajemy wystudzoną soczewicę, pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki, cebulę pokrojoną w piórka oraz posiekany drobno szczypiorek. Delikatnie mieszamy składniki. Awokado obieramy ze skórki, dzielimy na połówki i kroimy w plasterki, następnie skrapiamy sokiem z cytryny. Tak przygotowane awokado układamy na sałatce. Całość dekorujemy pokruszonym serem typu feta. Smacznego.