Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną, sycącą a jednocześnie zdrową sałatkę. Koniecznie wypróbujcie ten przepis.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 288
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11102
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3615
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1230
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 288
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11102
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3615
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1230
Składniki
Soczewicę płuczemy, zalewamy wodą, gotujemy mniej więcej 30 minut od momentu wrzenia. Soczewica powinna wchłonąć całą wodę. Ugotowaną soczewicę odstawiamy do wystudzenia. Przygotowujemy dressing. To proste, wystarczy wymieszać ze sobą wszystkie składniki na niego przeznaczone. Rukolę myjemy, osączamy na sicie i mieszamy z dressingiem. Dodajemy wystudzoną soczewicę, pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki, cebulę pokrojoną w piórka oraz posiekany drobno szczypiorek. Delikatnie mieszamy składniki. Awokado obieramy ze skórki, dzielimy na połówki i kroimy w plasterki, następnie skrapiamy sokiem z cytryny. Tak przygotowane awokado układamy na sałatce. Całość dekorujemy pokruszonym serem typu feta. Smacznego.