Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną, sycącą a jednocześnie zdrową sałatkę. Koniecznie wypróbujcie ten przepis.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 107
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 289
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2873
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 107
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 289
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2873
Składniki
Soczewicę płuczemy, zalewamy wodą, gotujemy mniej więcej 30 minut od momentu wrzenia. Soczewica powinna wchłonąć całą wodę. Ugotowaną soczewicę odstawiamy do wystudzenia. Przygotowujemy dressing. To proste, wystarczy wymieszać ze sobą wszystkie składniki na niego przeznaczone. Rukolę myjemy, osączamy na sicie i mieszamy z dressingiem. Dodajemy wystudzoną soczewicę, pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki, cebulę pokrojoną w piórka oraz posiekany drobno szczypiorek. Delikatnie mieszamy składniki. Awokado obieramy ze skórki, dzielimy na połówki i kroimy w plasterki, następnie skrapiamy sokiem z cytryny. Tak przygotowane awokado układamy na sałatce. Całość dekorujemy pokruszonym serem typu feta. Smacznego.