Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną, sycącą a jednocześnie zdrową sałatkę. Koniecznie wypróbujcie ten przepis.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68024
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1957
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68024
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1957
Składniki
Soczewicę płuczemy, zalewamy wodą, gotujemy mniej więcej 30 minut od momentu wrzenia. Soczewica powinna wchłonąć całą wodę. Ugotowaną soczewicę odstawiamy do wystudzenia. Przygotowujemy dressing. To proste, wystarczy wymieszać ze sobą wszystkie składniki na niego przeznaczone. Rukolę myjemy, osączamy na sicie i mieszamy z dressingiem. Dodajemy wystudzoną soczewicę, pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki, cebulę pokrojoną w piórka oraz posiekany drobno szczypiorek. Delikatnie mieszamy składniki. Awokado obieramy ze skórki, dzielimy na połówki i kroimy w plasterki, następnie skrapiamy sokiem z cytryny. Tak przygotowane awokado układamy na sałatce. Całość dekorujemy pokruszonym serem typu feta. Smacznego.