Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta pyszna sałatka to świetny pomysł na wykorzystanie wcześniej ugotowanego ryżu. Sałatka jest niezwykle aromatyczna i sycąca. Sprawdzi się jako śniadanie, przystawka na spotkaniu ze znajomymi czy kolacja.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 135
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 488
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 103
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 120
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 135
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 488
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 103
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 120
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy. Rzodkiewkę myjemy, odcinamy końcówki i kroimy. Cebulę siekamy. Ogórka obieramy kroimy w kostkę. Jajka obieramy i kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki sałatki łączymy ze sobą, dodając majonez - tyle, żeby sałatka nie była zbyt sucha. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz posiekanym koperkiem. Całość mieszamy i schładzamy.