Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 1084

Dodano:

Odsłon: 9562

Sałatka, która powstała spontanicznie, z potrzeby zjedzenia czegoś innego niż kanapka :)

Składniki

  • 1/2 szklanki ugotowanego na sypko ryżu
  • 1/3 świeżej papryki żółtej
  • 1/3 świeżej papryki czerwonej
  • 2 duże ogórki konerwowe
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka majonezu
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Obie papryki i ogórki kroimy w drobną kostkę. Tuńczyka odsączamy z oleju, rozdrabniamy i wszystko mieszamy z ryżem. Dodajemy majonez i posiekany szczypiorek, solimy i pieprzymy do smaku. Jeszcze raz dokładnie mieszamy i gotowe. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń