Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale pasuje na kolację, do pracy. Pyszna.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72377
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 532
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15574
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3406
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72377
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 532
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15574
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3406
Składniki
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Cukinie pokroić w gruba kostkę i wrzucić na rozgrzany na patelni olej rzepakowy. Smażyć kilka minut, mieszać. Dodać sos sojowy i drobniutko pokrojoną papryczkę peperoni. Jeszcze chwilę smażyć. Cukinia musi pozostać chrupiąca. Kukurydzę osączyć na sicie. Tuńczyka osączyć na sicie. Wszystkie składniki przełożyć do salaterki tj ryż ( może być ciepły ), usmażoną cukinię, kukurydzę, tuńczyka. Wymieszać i dodać jeszcze pieprz czarny młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Posypać posiekaną świeżą kolendrą. Smacznego.