Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z ryżem, tuńczykiem i cukinią

Sałatka z ryżem, tuńczykiem i cukinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 254 Ocena: 1195

Dodano:

Odsłon: 3856

Doskonale pasuje na kolację, do pracy. Pyszna.

Składniki

  • 300 g ryżu
  • cukinia ok. 350 g
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • puszka kukurydzy
  • mała czerwona papryczka peperoni
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • pieprz młotkowany z kolendrą
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • sól do smaku
  • olej rzepakowy do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka z ryżem, tuńczykiem i cukinią

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Cukinie pokroić w gruba kostkę i wrzucić na rozgrzany na patelni olej rzepakowy. Smażyć kilka minut, mieszać. Dodać sos sojowy i drobniutko pokrojoną papryczkę peperoni. Jeszcze chwilę smażyć. Cukinia musi pozostać chrupiąca.
    Kukurydzę osączyć na sicie. Tuńczyka osączyć na sicie.
    Wszystkie składniki przełożyć do salaterki tj ryż ( może być ciepły ), usmażoną cukinię, kukurydzę, tuńczyka. Wymieszać i dodać jeszcze pieprz czarny młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Posypać posiekaną świeżą kolendrą.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń