Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeża, zdrowa sałatka z rzodkiewką. Doskonały dodatek do obiadu i jako samodzielne danie na śniadanie czy kolację.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Sałaty płuczemy i osuszamy. Szalotki kroimy w cienkie piórka na chwilę moczymy w zimnej wodzie, potem osuszamy. Sos: Sok z cytryny ucieramy z solą, pieprzem i oliwą. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, dodajemy do sosu podstawowego. Sałaty mieszamy z piórkami szalotki, rzodkiewki ścieramy na sałatę, dekorujemy rzodkiewką, i polewamy sosem.