Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa sałatka z ogórkiem, jajkami przepiórczymi i rzodkiewką. Do tego dressing miodowo-musztardowy, który idealnie podkreśli smak świeżych warzyw. Sprawdzi się jako dodatek do dań obiadowych oraz potraw z grilla.
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1324
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 259
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 50
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 44
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1324
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 259
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 50
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 44
Składniki
Jaja przepiórcze ugotuj na twardo (przez około 3-4 minuty we wrzącej, osolonej wodzie). Następnie ostudź, obierz ze skorupek i przekrój na pół.
Utnij liście i ogonki rzodkiewek, dokładnie je umyj i pokrój na cienkie plasterki.
Ogórki umyj i również pokrój na plasterki.
Na półmisek wyłóż mix sałat, następnie rozłóż równomiernie pokrojone ogórki, rzodkiewki i jajka.
W miseczce połącz wszystkie składniki sosu: musztardę, miód, sok z cytryny i przyprawy.
Sałatkę z rzodkiewką ogórkiem i jajkiem polej sosem. Możesz podać ją solo lub jako dodatek do obiadu, czy dań z grilla.