Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa sałatka z ogórkiem, jajkami przepiórczymi i rzodkiewką. Do tego dressing miodowo-musztardowy, który idealnie podkreśli smak świeżych warzyw. Sprawdzi się jako dodatek do dań obiadowych oraz potraw z grilla.
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21608
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 76
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 102
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21608
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 76
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 102
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Składniki
Jaja przepiórcze ugotuj na twardo (przez około 3-4 minuty we wrzącej, osolonej wodzie). Następnie ostudź, obierz ze skorupek i przekrój na pół.
Utnij liście i ogonki rzodkiewek, dokładnie je umyj i pokrój na cienkie plasterki.
Ogórki umyj i również pokrój na plasterki.
Na półmisek wyłóż mix sałat, następnie rozłóż równomiernie pokrojone ogórki, rzodkiewki i jajka.
W miseczce połącz wszystkie składniki sosu: musztardę, miód, sok z cytryny i przyprawy.
Sałatkę z rzodkiewką ogórkiem i jajkiem polej sosem. Możesz podać ją solo lub jako dodatek do obiadu, czy dań z grilla.