Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z kuchni naszych zachodnich sąsiadów
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2067
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3285
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2319
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2067
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3285
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2319
Składniki
Łodygi selera obrałem z zewnętrznej warstwy . Pokroiłem w poprzek w cienkie paseczki. Jajka ugotowałem na twardo , pokroiłem. Obrałem jabłka , wypestkowałem , pokroiłem w kostkę. Połączyłem składniki , wymieszałem . Doprawiłem 5 łyżkami majonezu wymieszanego z 3 łyżkami jogurtu naturalnego , solą i pieprzem . Dodałem posiekany koperek , pokrojony w plasterki osączony z soku ogórek , wymieszałem. Sałatka powinna mieć zdecydowanie zielony kolor. Jabłka , jajka i seler , aby sałatka wyglądała efektownie , powinny być pokrojone w miarę w jednakową wielkość.