Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, łatwa i smaczna sałatka z selerem konserwowym. Jak to z sałatkami bywa przepis jest banalnie prosty i nie trzeba tu być mistrzem, żeby przygotować taką sałatkę. Świetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju imprezy rodzinne i święta, przyjęcia oraz tak bez okazji np. na śniadanie czy kolacje.
Przygotowanie sałatki to żadna filozofia, zacznij od ugotowania jajek na twardo.
Zawartość słoików z selerem konserwowym przełóż na sitko, opłucz delikatnie wodą i odciśnij delikatnie w dłoniach. Masa netto selera po odsączeniu to 300 g.
Szynkę konserwową pokrój w drobną kosteczkę. Ja użyłam gulasz angielski, ponieważ w sklepie nie było akurat szynki, a mi nie chciało się już nigdzie dalej chodzić, ale wyszło pysznie, także śmiało możesz użyć do tej sałatki gulasz angielski. Możesz również zastąpić ulubioną kiełbasą szynkową itp. co kto lubi i co akurat masz pod ręką.
Kukurydzę przepłucz i odcedź na sitku.
Ananasa również odsącz z zalewy i pokrój w kostkę.
Ser żółty w kostce pokrój w drobną kosteczkę, możesz również użyć sera w plastrach, jednak w kostce wydaje mi się ten ser zawsze smaczniejszy, szczególnie jeśli chodzi o ser do sałatek.
Ogórki pokrój w drobną kosteczkę, przed dodaniem do sałatki odsącz z nadmiaru soku.
Jajka po ugotowaniu i przestygnięciu obierz i przepuść przez krajacz do warzyw. Dzięki temu unikniesz długiego krojenia, a jajka w mig z całych przemienią się w drobną kosteczkę.
Wszystkie składniki wrzuć do większej miski, przypraw solą i pieprzem prawdziwym mielonym do smaku, oraz wrzuć majonez.
Całość dokładnie wymieszaj, w razie potrzeby jeszcze raz dopraw i przełóż zawartość miski do dużej salaterki.
Sałatka najlepsza następnego dnia, gdy smaki dobrze się przegryzą, my jednak tyle nie czekaliśmy i od razu na ciepło z młodym sobie pozwoliliśmy na posmakowanie dość pokaźnych talerzyków z bułeczką w komplecie jak na załączonym obrazku.
Smacznego!!!
Szybka i tania, a bardzo smaczna sałatka :)
Odsłon: 68988
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 74
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 25
Doskonały dodatek do dań głównych. Można łączyć je z pieczonym mięsem, warzy...
Odsłon: 38
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 34
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 74
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 25
Doskonały dodatek do dań głównych. Można łączyć je z pieczonym mięsem, warzy...
Odsłon: 38
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 34
Składniki
Przygotowanie sałatki to żadna filozofia, zacznij od ugotowania jajek na twardo. Zawartość słoików z selerem konserwowym przełóż na sitko, opłucz delikatnie wodą i odciśnij delikatnie w dłoniach. Masa netto selera po odsączeniu to 300 g. Szynkę konserwową pokrój w drobną kosteczkę. Ja użyłam gulasz angielski, ponieważ w sklepie nie było akurat szynki, a mi nie chciało się już nigdzie dalej chodzić, ale wyszło pysznie, także śmiało możesz użyć do tej sałatki gulasz angielski. Możesz również zastąpić ulubioną kiełbasą szynkową itp. co kto lubi i co akurat masz pod ręką. Kukurydzę przepłucz i odcedź na sitku. Ananasa również odsącz z zalewy i pokrój w kostkę. Ser żółty w kostce pokrój w drobną kosteczkę, możesz również użyć sera w plastrach, jednak w kostce wydaje mi się ten ser zawsze smaczniejszy, szczególnie jeśli chodzi o ser do sałatek. Ogórki pokrój w drobną kosteczkę, przed dodaniem do sałatki odsącz z nadmiaru soku. Jajka po ugotowaniu i przestygnięciu obierz i przepuść przez krajacz do warzyw. Dzięki temu unikniesz długiego krojenia, a jajka w mig z całych przemienią się w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki wrzuć do większej miski, przypraw solą i pieprzem prawdziwym mielonym do smaku, oraz wrzuć majonez. Całość dokładnie wymieszaj, w razie potrzeby jeszcze raz dopraw i przełóż zawartość miski do dużej salaterki. Sałatka najlepsza następnego dnia, gdy smaki dobrze się przegryzą, my jednak tyle nie czekaliśmy i od razu na ciepło z młodym sobie pozwoliliśmy na posmakowanie dość pokaźnych talerzyków z bułeczką w komplecie jak na załączonym obrazku. Smacznego!!!
Przepisy Sałatki
Sałatki
Sałatka ze szpinakiem i boczkiem
Sałatki
Marynowana czerwona kapusta – surówka do obiadu
Sałatki
Stek w sałatce
Sałatki
Sałatka makaronowa z łososiem, jajkiem, groszkiem i cieciorką
Sałatka ze szpinakiem i boczkiem
Kolorowa sałatka ze świeżego szpinaku, boczku i jajek. Doskonała propozycja n...
Odsłon: 28
Marynowana czerwona kapusta – surówka do obiadu
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 210