Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, łatwa i smaczna sałatka z selerem konserwowym. Jak to z sałatkami bywa przepis jest banalnie prosty i nie trzeba tu być mistrzem, żeby przygotować taką sałatkę. Świetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju imprezy rodzinne i święta, przyjęcia oraz tak bez okazji np. na śniadanie czy kolacje.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21522
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 74
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21522
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 74
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Składniki
Przygotowanie sałatki to żadna filozofia, zacznij od ugotowania jajek na twardo. Zawartość słoików z selerem konserwowym przełóż na sitko, opłucz delikatnie wodą i odciśnij delikatnie w dłoniach. Masa netto selera po odsączeniu to 300 g. Szynkę konserwową pokrój w drobną kosteczkę. Ja użyłam gulasz angielski, ponieważ w sklepie nie było akurat szynki, a mi nie chciało się już nigdzie dalej chodzić, ale wyszło pysznie, także śmiało możesz użyć do tej sałatki gulasz angielski. Możesz również zastąpić ulubioną kiełbasą szynkową itp. co kto lubi i co akurat masz pod ręką. Kukurydzę przepłucz i odcedź na sitku. Ananasa również odsącz z zalewy i pokrój w kostkę. Ser żółty w kostce pokrój w drobną kosteczkę, możesz również użyć sera w plastrach, jednak w kostce wydaje mi się ten ser zawsze smaczniejszy, szczególnie jeśli chodzi o ser do sałatek. Ogórki pokrój w drobną kosteczkę, przed dodaniem do sałatki odsącz z nadmiaru soku. Jajka po ugotowaniu i przestygnięciu obierz i przepuść przez krajacz do warzyw. Dzięki temu unikniesz długiego krojenia, a jajka w mig z całych przemienią się w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki wrzuć do większej miski, przypraw solą i pieprzem prawdziwym mielonym do smaku, oraz wrzuć majonez. Całość dokładnie wymieszaj, w razie potrzeby jeszcze raz dopraw i przełóż zawartość miski do dużej salaterki. Sałatka najlepsza następnego dnia, gdy smaki dobrze się przegryzą, my jednak tyle nie czekaliśmy i od razu na ciepło z młodym sobie pozwoliliśmy na posmakowanie dość pokaźnych talerzyków z bułeczką w komplecie jak na załączonym obrazku. Smacznego!!!