Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na sałatki uważam za otwarty! Lekka sałatka z greckim serem feta jest niezwykle prosta i zdrowa. W gorące dni nasz żołądek będzie nam bardzo wdzięczny za porcję tej lekkiej sałatki.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Ser pokroić w kostkę. Liście sałaty dokładnie opłukać (z każdej strony) pod bieżącą, zimną wodą. Liście porwać na mniejsze kawałki.
Zlać zalewę z kiełków sojowych oraz kukurydzy. Kiełki i ziarna kukurydzy wyłożyć na sito, osączyć.
Pomidory najpierw opłukać, następnie obrać ze skórki. Miąższ pokroić na cząstki.
Sos przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Składniki sałatki przełożyć do salaterki. Polać sosem, olejem, wymieszać. Posypać ziarnami słonecznika.