Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na sałatki uważam za otwarty! Lekka sałatka z greckim serem feta jest niezwykle prosta i zdrowa. W gorące dni nasz żołądek będzie nam bardzo wdzięczny za porcję tej lekkiej sałatki.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7554
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2584
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7554
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2584
Składniki
Ser pokroić w kostkę. Liście sałaty dokładnie opłukać (z każdej strony) pod bieżącą, zimną wodą. Liście porwać na mniejsze kawałki.
Zlać zalewę z kiełków sojowych oraz kukurydzy. Kiełki i ziarna kukurydzy wyłożyć na sito, osączyć.
Pomidory najpierw opłukać, następnie obrać ze skórki. Miąższ pokroić na cząstki.
Sos przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Składniki sałatki przełożyć do salaterki. Polać sosem, olejem, wymieszać. Posypać ziarnami słonecznika.