Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest sycąca i może z powodzeniem być na obiad.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8158
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 412
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8158
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 412
Składniki
Sorgo namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować w lekko osolonej wodzie. W oddzielnym garnku ugotować obrane marchewki, pietruszkę i seler. Następnie po przestudzeniu drobno je pokroić. Pokroić też cebulę, szczypiorek, papryczkę chili, a czosnek przepuścić przez praskę. Od ugotowanych jajek oddzielić żółtka. Białka drobno pokroić. Do tak przygotowanych składników dodać odsączone sorgo. Całość wymieszać i doprawić solą, pieprzem i paprykami. Przygotować sos. Żółtka zetrzeć na tarce. Dodać do nich majonez, jogurt i musztardę. Dodać przyprawy. Dokładnie wymieszać. Połączyć z sałatką. I to już wszystko. Można zajadać.