Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest sycąca i może z powodzeniem być na obiad.
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1023
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 414
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 380
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1023
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 414
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 380
Składniki
Sorgo namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować w lekko osolonej wodzie. W oddzielnym garnku ugotować obrane marchewki, pietruszkę i seler. Następnie po przestudzeniu drobno je pokroić. Pokroić też cebulę, szczypiorek, papryczkę chili, a czosnek przepuścić przez praskę. Od ugotowanych jajek oddzielić żółtka. Białka drobno pokroić. Do tak przygotowanych składników dodać odsączone sorgo. Całość wymieszać i doprawić solą, pieprzem i paprykami. Przygotować sos. Żółtka zetrzeć na tarce. Dodać do nich majonez, jogurt i musztardę. Dodać przyprawy. Dokładnie wymieszać. Połączyć z sałatką. I to już wszystko. Można zajadać.