Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest sycąca i może z powodzeniem być na obiad.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1054
Polecam.
Odsłon: 1006
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 798
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1054
Polecam.
Odsłon: 1006
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 798
Składniki
Sorgo namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować w lekko osolonej wodzie. W oddzielnym garnku ugotować obrane marchewki, pietruszkę i seler. Następnie po przestudzeniu drobno je pokroić. Pokroić też cebulę, szczypiorek, papryczkę chili, a czosnek przepuścić przez praskę. Od ugotowanych jajek oddzielić żółtka. Białka drobno pokroić. Do tak przygotowanych składników dodać odsączone sorgo. Całość wymieszać i doprawić solą, pieprzem i paprykami. Przygotować sos. Żółtka zetrzeć na tarce. Dodać do nich majonez, jogurt i musztardę. Dodać przyprawy. Dokładnie wymieszać. Połączyć z sałatką. I to już wszystko. Można zajadać.