Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest sycąca i może z powodzeniem być na obiad.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1463
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1184
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1316
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 959
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1463
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1184
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1316
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 959
Składniki
Sorgo namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować w lekko osolonej wodzie. W oddzielnym garnku ugotować obrane marchewki, pietruszkę i seler. Następnie po przestudzeniu drobno je pokroić. Pokroić też cebulę, szczypiorek, papryczkę chili, a czosnek przepuścić przez praskę. Od ugotowanych jajek oddzielić żółtka. Białka drobno pokroić. Do tak przygotowanych składników dodać odsączone sorgo. Całość wymieszać i doprawić solą, pieprzem i paprykami. Przygotować sos. Żółtka zetrzeć na tarce. Dodać do nich majonez, jogurt i musztardę. Dodać przyprawy. Dokładnie wymieszać. Połączyć z sałatką. I to już wszystko. Można zajadać.