Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z sosem musztardowo-miodowym to wyjątkowe połączenie pieczonych ziemniaków, zielonej roszponki, soczystych pomidorów i lekko ostrej cebulki.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44595
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181933
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 173
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44595
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181933
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 173
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyj (nie musisz obierać, jeśli są młode). Wrzuć je do osolonej wody i zagotuj. Zostaw na 15 minut. Odcedź i odstaw na chwilę do przestudzenia.
Pokrój ziemniaki w łódeczki. Włóż je do miski, dodaj masło, tymianek, sól i pieprz. Zamieszaj delikatnie. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza na około 15-20 minut aż się zarumienią.
Roszponkę albo mix sałat umyj i osusz. Rozłóż na półmisku. Cebulę posiekaj, a pomidory pokrój w półplasterki. Wyłóż na półmisek. Kiedy ziemniaki będą gotowe, też ułóż je równomiernie na pozostałych składnikach.
W miseczce dokładnie wymieszaj miód, musztardę, oliwę i sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Polej sałatkę.