Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podana w atrakcyjny sposób.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8510
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2987
Polecam.
Odsłon: 1753
Polecam.
Odsłon: 505
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8510
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2987
Polecam.
Odsłon: 1753
Polecam.
Odsłon: 505
Składniki
Zrobiłam próbę z dwoma rodzajami prasowanej szynki, cieniej i grubiej krojoną- nie miało to żadnego wpływu. Natomiast ser z dziurami się nie sprawdził. Plasterki układa się na sobie, przyciska dłonią, przez deskę do krojenia . Gotowe, można kroić. Sos najlepiej przygotować w małym słoiczku. Składniki wkłada się do niego, zakręca i potrząsa. Wytworzy się ładna nierozdzielająca się emulsja. Należy polać sałatkę sosem przed podaniem.
Smacznego :)