Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka którą trzeba zrobić. Połączenie tahiny i ketchupu jest wyborne. Uniwersalna sałatka co do zieleniny. Możemy użyć jarmuż, rukolę lub sałatę.
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 23
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 53
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1907
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 23
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 53
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1907
Składniki
Jeśli używamy jarmuż musimy zdjąć grube łodygi. Zielone liście rwiemy na kawałki , rozkładamy na dużym talerzu. Pomidory kroimy w dość drobne kwadraty i układamy na zieleninie. Potem kładziemy kostki twarogowe z ziołami. W słoiku mieszamy wszystkie składniki sosu. Gotowym sosem polewamy warzywa a potem dekorujemy ketchupem.
Przepis na Twaróg w ziołowej zalewie. Ser kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z oliwą. W słoiku warstwami układamy ser, posypujemy solą, ziołami, pieprzem i znowu ser.... Całość zalewamy oliwą z czosnkiem. Odstawiamy na kilka dni do lodówki i gotowe. Tahinę też najlepiej zrobić samemu. Wystarczy krótko uprażyć sezam na suchej patelni a gdy przestygnie, miksować do uzyskania dość płynnej tahiny.