Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka którą trzeba zrobić. Połączenie tahiny i ketchupu jest wyborne. Uniwersalna sałatka co do zieleniny. Możemy użyć jarmuż, rukolę lub sałatę.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 907
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 907
Składniki
Jeśli używamy jarmuż musimy zdjąć grube łodygi. Zielone liście rwiemy na kawałki , rozkładamy na dużym talerzu. Pomidory kroimy w dość drobne kwadraty i układamy na zieleninie. Potem kładziemy kostki twarogowe z ziołami. W słoiku mieszamy wszystkie składniki sosu. Gotowym sosem polewamy warzywa a potem dekorujemy ketchupem.
Przepis na Twaróg w ziołowej zalewie. Ser kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z oliwą. W słoiku warstwami układamy ser, posypujemy solą, ziołami, pieprzem i znowu ser.... Całość zalewamy oliwą z czosnkiem. Odstawiamy na kilka dni do lodówki i gotowe. Tahinę też najlepiej zrobić samemu. Wystarczy krótko uprażyć sezam na suchej patelni a gdy przestygnie, miksować do uzyskania dość płynnej tahiny.