Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tortellini i sosem tzatziki
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 460
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16680
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 363
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 460
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16680
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 363
Składniki
Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu. Przygotować sos: ogórka obrać i zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Dodać jogurt, starty czosnek, posiekany koperek i doprawić solą i pieprzem. Paprykę i obranego drugiego ogórka pokroić w kostkę. Cebulę posiekać. Szynkę pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do miski, dodać przestudzone tortellini i odsączoną kukurydzę. Polać przygotowanym sosem i wymieszać.