Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tortellini i sosem tzatziki
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 52
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 52
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu. Przygotować sos: ogórka obrać i zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Dodać jogurt, starty czosnek, posiekany koperek i doprawić solą i pieprzem. Paprykę i obranego drugiego ogórka pokroić w kostkę. Cebulę posiekać. Szynkę pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do miski, dodać przestudzone tortellini i odsączoną kukurydzę. Polać przygotowanym sosem i wymieszać.