Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Pyszna sałatka warstwowa.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11801
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 101
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8392
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155257
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1145
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11801
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 101
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8392
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155257
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1145
Składniki
Ugotowałem makaron , przełożyłem do cedzaka i przelałem zimną wodą. Dobrze odsączyłem i odstawiłem do przestygnięcia. W małej miseczce przyrządziłem sos : ubiłem oliwę , ocet , połowę musztardy , 1 łyżkę kaparów , cukier , sól i szczyptę pieprzu. Przelałem 1/3 do dużej miski , wrzuciłem makaron i dokładnie wymieszałem. Wyłożyłem połowę makaronu na dno salaterki , przykryłem warstwą tuńczyka , szparagów , pomidorów i oliwek ( część zostawić do przybrania ). Polałem połową sosu. Ponownie ułożyłem kolejne warstwy i całość polałem resztą sosu. Wymieszałem jogurt , majonez i resztę musztardy. Polałem sałatkę . Przybrałem kaparami , oliwkami , cząstkami pomidora. Wstawiłem do lodówki aby składniki sałatki się przegryzły