Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycąca sałatka z tuńczyka z suszonymi pomidorami, papryką czerwoną i sałatą z dodatkiem papryczki chili. Idealna do pracy, doskonała na podwieczorek.
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 185
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 58
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 185
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 58
Składniki
Liście sałaty opłukujemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Papryki myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy: czerwoną w kostkę a papryczkę chili drobno siekamy. Pomidory odsączamy z zalewy i kroimy w paski lub kostkę.
Tuńczyka odsączamy z zalewy, rozdrabniamy widelcem i dodajemy do pozostałych składników. Dodajemy oliwę z suszonych pomidorów i doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Mieszamy. cebulę czerwoną kroimy w cienkie krążki i układamy na sałatce. Jeśli nie lubimy ostrego smaku cebuli możemy ją najpierw przelać wrzątkiem na sicie, odsączyć i wtedy dodać do sałatki.