Świeża, chrupiąca warzywna sałatka tuńczykiem.
Sałatka z tuńczykiem
Składniki
- 1 główka sałaty lodowej
- kawałki tuńczyka w sosie własnym ok. 200 g
- 1 papryka
- pomidorki koktajlowe ok. 250 g
- 1 czerwona cebula
- pestki słonecznika 4-5 łyżek
- kawałek pora (część lekko zielona )
Sos
- oliwa 3 łyżki
- sok z cytryny 1 łyżka
- bazylia 1/2 łyżki
- szczypta cukru
- sól, pieprz do smaku
Składniki
- 1 główka sałaty lodowej
- kawałki tuńczyka w sosie własnym ok. 200 g
- 1 papryka
- pomidorki koktajlowe ok. 250 g
- 1 czerwona cebula
- pestki słonecznika 4-5 łyżek
- kawałek pora (część lekko zielona )
Sos
- oliwa 3 łyżki
- sok z cytryny 1 łyżka
- bazylia 1/2 łyżki
- szczypta cukru
- sól, pieprz do smaku

Etapy przygotowania
Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Wszystkie warzywa opukać i osuszyć. Tuńczyka odcedzić. Sałatę porwać na małe kawałki, pomidorki pokroić na pół. Pora i cebulę pokroić w cienkie plasterki, paprykę w drobną kostkę. Wszystko wymieszać w misce polać wymieszanym sosem. Posypać pestkami słonecznika.
Przepis w Waszym wykonaniu (9)


Komentarze do przepisu (9)
Ostatnio komentowane przepisy
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 41
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 146

Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
- Impreza
- Walentynki
- Do pracy
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Dla zdrowia
- Keto
Odsłon: 363
Ostatnio komentowane przepisy
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 41
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 146

Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
- Impreza
- Walentynki
- Do pracy
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Dla zdrowia
- Keto
Odsłon: 363



Składniki
- 1 główka sałaty lodowej
- kawałki tuńczyka w sosie własnym ok. 200 g
- 1 papryka
- pomidorki koktajlowe ok. 250 g
- 1 czerwona cebula
- pestki słonecznika 4-5 łyżek
- kawałek pora (część lekko zielona )
- oliwa 3 łyżki
- sok z cytryny 1 łyżka
- bazylia 1/2 łyżki
- szczypta cukru
- sól, pieprz do smaku
Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Wszystkie warzywa opukać i osuszyć. Tuńczyka odcedzić. Sałatę porwać na małe kawałki, pomidorki pokroić na pół. Pora i cebulę pokroić w cienkie plasterki, paprykę w drobną kostkę. Wszystko wymieszać w misce polać wymieszanym sosem. Posypać pestkami słonecznika.
salatka, która zawsze sie sprawdza
Bardzo smaczna salatka!
Pyszna sałatka :)
Samo dobro :)
Kolorowa i smaczna! Pychotka:)