Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i marynowanymi pieczarkami to super smaczna przekąska idealna na każdą okazję, świetnie również sprawdzi się na świątecznym stole. Jest to pyszna, banalnie prosta i szybka w przygotowaniu sałatka, którą szczególnie polecam wielbicielom tuńczyka.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 399
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 94
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 260
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 309
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 399
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 94
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 260
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 309
Składniki
Marynowane pieczarki kroimy na mniejsze kawałki a następnie wrzucamy do miski. Ugotowane na twardo jajka kroimy w większą kostkę i dodajemy do pieczarek. Obraną cebulę drobno siekamy i łączymy z pozostałymi składnikami sałatki. Do sałatki wrzucamy również odsączoną z zalewy kukurydzę oraz odsączonego z oleju i rozdrobnionego tuńczyka. Na końcu dodajemy majonez, wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i delikatnie razem mieszamy. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na 1/2 godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.