Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z warzywami konserwowymi, ryżem i tuńczykiem

Sałatka z warzywami konserwowymi, ryżem i tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2711

Dodano:

Odsłon: 3249

Ostatnio w mojej kuchni króluje ryż we wszystkich możliwych postaciach. Postanowiłam stworzyć sałatkę w sumie ze wszystkiego co miałam na półkach z przetworami. Efekt wyszedł zadowalający. Lekka, smaczna a do tego zdrowa przekąska do dań głównych jak i do pracy.

Składniki

  • 2 torebki ryżu brązowego
  • pół słoika patisonów konserwowych
  • pół słoika konserwowej czerwonej papryki
  • 4 ogórki małosolne
  • 6 ogórków konserwowych ( ja dodałam tych z chili )
  • puszka groszku konserwowego
  • 3 łyżki zieolonych oliwek pokrojonych
  • łyżka kaparów konserwowych
  • puszka tuńczyka rozdrobnionego w sosie własnym
  • sól
  • pieprz kolorowy mielony
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1,4 pęczka świerzego kopru
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy do wystygnięcia.
    Następnie kroimy w kostkę patisona, paprykę, ogórki, kroimy drobno oliwki, tak samo postępujemy z kaparami.
    Odsączamy groszek konserwowy.

    Do miski wrzucamy wszystkie składni łącznie z ryżem. Dodajemy tuńczyka razem z sosem własnym.
    Doprawiamy wszystko solą i pieprzem.
    Na koniec wlewamy jogurt.
    Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinkę.
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń