Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio w mojej kuchni króluje ryż we wszystkich możliwych postaciach. Postanowiłam stworzyć sałatkę w sumie ze wszystkiego co miałam na półkach z przetworami. Efekt wyszedł zadowalający. Lekka, smaczna a do tego zdrowa przekąska do dań głównych jak i do pracy.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy do wystygnięcia. Następnie kroimy w kostkę patisona, paprykę, ogórki, kroimy drobno oliwki, tak samo postępujemy z kaparami. Odsączamy groszek konserwowy. Do miski wrzucamy wszystkie składni łącznie z ryżem. Dodajemy tuńczyka razem z sosem własnym. Doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Na koniec wlewamy jogurt. Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinkę. Smacznego