Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio w mojej kuchni króluje ryż we wszystkich możliwych postaciach. Postanowiłam stworzyć sałatkę w sumie ze wszystkiego co miałam na półkach z przetworami. Efekt wyszedł zadowalający. Lekka, smaczna a do tego zdrowa przekąska do dań głównych jak i do pracy.
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 377
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1443
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5625
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 303
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 377
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1443
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5625
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 303
Składniki
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy do wystygnięcia. Następnie kroimy w kostkę patisona, paprykę, ogórki, kroimy drobno oliwki, tak samo postępujemy z kaparami. Odsączamy groszek konserwowy. Do miski wrzucamy wszystkie składni łącznie z ryżem. Dodajemy tuńczyka razem z sosem własnym. Doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Na koniec wlewamy jogurt. Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinkę. Smacznego