Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z wątróbką, jajkiem i warzywami to doskonała propozycja nie tylko dla osób na diecie ketogenicznej, ale również wszystkich tych, które doceniają oryginalność w smaku. Sałatka z wątróbką łączy w sobie delikatną strukturę wątróbki z chrupkimi warzywami i w punkt przygotowanym jajkiem, które zachwyca miękkością i idealnie dostosowuje się do tego dania. Pyszna, wytrawna wersja sałatki, która na pewno nie zasmakuje każdemu, ale jeżeli kochasz wątróbkę, to będziesz w siódmym niebie! Dodaj dressing miodowo-musztardowy, który podbije smak sałatki.
patelnia, nóż do krojenia, deska, miska, praska (ewentualnie)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22440
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14556
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4497
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43666
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 566
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 544
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22440
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14556
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4497
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43666
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 566
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 544
Składniki
Przygotuj najpierw mięso. Oczyść wątróbkę z błonek. Rozgrzej patelnię i dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek oraz ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Smaż wątróbkę przez 5-8 minut na patelni z każdej strony, doprawiając solą i pieprzem - szczypta na każdy kawałek. Odłóż na chwilę wątróbkę.
Przygotuj rondelek z wodą na jajka. Gotuj jajka w osolonej wodzie, dzięki czemu skorupka łatwiej odejdzie.
Zagotuj zieloną fasolkę w kolejnym rondelku lub poczekaj, aż jajka się zrobią. Z fasolki odetnij końcówki i pokrój ją na kilkucentymetrowe części. Nie gotuj zbyt długo, do ok. 5 minut, wtedy będzie nieco twardsza.
Przygotuj świeże warzywa, pokrój pomidory na cztery części. Umyj dokładnie jarmuż oraz sałatę i posiekaj (nie muszą być drobne kawałki).
Do większej miski wsyp warzywa oraz dodaj wątróbkę. Ważna informacja - dressing dodawaj dopiero na końcu. Wymieszaj wszystkie składniki, dopraw według uznania.
Dressing do sałatki zacznij od przygotowania w miseczce oliwy z oliwek, wybranej musztardy, opcjonalnie octu balsamicznego lub soku z cytryny oraz soli i pieprzu.
Sałatkę z miski przełóż na talerz i polej dressingiem. Proporcje sałatki ustal samodzielnie. Do sałatki dodaj jajko w kawałkach.