Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka z wędzoną makrelą jest bogata, sycąca i smaczna, a jednocześnie niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu. Połączenie jajek i wędzonej ryby to świetny pomysł na lunch, kolację czy przystawkę. Pasuje do kanapek czy krakersów. Z powodzeniem możesz zawinąć ją w tortillę i podać jako rollsy. Danie jest też zdrowe, bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe, białko i wapń, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Dzięki temu możesz cieszyć się tą sałatką niemal bez ograniczeń i kiedykolwiek będziesz mieć na nią ochotę.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, ostudź je i obierz. Pokrój je w średniej wielkości kostkę, a część z niej rozgnieć widelcem na drobne cząstki.
Mięso makreli wędzonej wyjmij ze skóry za pomocą widelca. Większe kawałki podziel na mniejsze. Pamiętaj, by dokładnie je zbadać pod palcami, by nie pozostały żadne ości.
Włóż składniki do miski i wstępnie przemieszaj.
W niewielkiej miseczce wymieszaj majonez z solą i pieprzem. Zalej sosem składniki i całość połącz.
Sałatkę z wędzoną makrelą wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, by smaki się połączyły. Podawaj posypaną siekanym szczypiorkiem, na zimno, jako samodzielne danie lub na krakersach czy kanapkach.
Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku, spożywając w ciągu maksymalnie 3 dni.