Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Od najmłodszych lat lubiłam gotować i swoimi daniami rodzinę częstować. Lubię w kuchni eksperymentować i codziennie starać się coś innego gotować. Lubię, żeby na talerzu wszystko ładnie wyglądało, ale przede wszystkim żeby smakowało.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4579
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418018
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4579
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418018
Składniki
Marchew, pietruszkę, buraki myjemy i obieramy ze skórki. Buraki przekrawamy wzdłuż na połowę, zostawiamy cześć botwinki. Z bobu ściągamy skórkę, kalafior dzielimy na mniejsze różyczki. Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oleju rzepakowego, dodajemy warzywa i podsmażamy na małym ogniu. Doprawiamy sola, pieprzem i skrapiamy cytryną. Do warzyw dodajemy gałązki tymianku i dusimy pod pokrywką (tylko kilka min) do miękkości, ale żeby pozostały lekko chrupiące. W rondelku podgrzewamy śmietanę, gdy zacznie się gotować, dodajemy do niej serek i mieszamy do połączenia się obu składników (do czasu aż serek sam zacznie się rozpuszczać). Sos doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Na talerzu układamy warzywa, dodajemy sardynki (wcześniej odcinamy główki) i podajemy z sosem. Sałatkę możemy polać 1 łyżką oleju. Smacznego