Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Od najmłodszych lat lubiłam gotować i swoimi daniami rodzinę częstować. Lubię w kuchni eksperymentować i codziennie starać się coś innego gotować. Lubię, żeby na talerzu wszystko ładnie wyglądało, ale przede wszystkim żeby smakowało.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 144
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 165
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2574
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 144
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 165
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2574
Składniki
Marchew, pietruszkę, buraki myjemy i obieramy ze skórki. Buraki przekrawamy wzdłuż na połowę, zostawiamy cześć botwinki. Z bobu ściągamy skórkę, kalafior dzielimy na mniejsze różyczki. Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oleju rzepakowego, dodajemy warzywa i podsmażamy na małym ogniu. Doprawiamy sola, pieprzem i skrapiamy cytryną. Do warzyw dodajemy gałązki tymianku i dusimy pod pokrywką (tylko kilka min) do miękkości, ale żeby pozostały lekko chrupiące. W rondelku podgrzewamy śmietanę, gdy zacznie się gotować, dodajemy do niej serek i mieszamy do połączenia się obu składników (do czasu aż serek sam zacznie się rozpuszczać). Sos doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Na talerzu układamy warzywa, dodajemy sardynki (wcześniej odcinamy główki) i podajemy z sosem. Sałatkę możemy polać 1 łyżką oleju. Smacznego