Chrupiące sałatka o każdej porze roku, zawsze świeża i pełna witamin. Nie wzbudza wyrzutów sumienia związanych z nadmiarem kalorii;) Tak wiec reasumując...szybka, zdrowa , dietetyczna na lunch z dodatkiem ryby...
Sałatka z wędzonym pstrągiem
Składniki
- 1 opakowania mix sałat,
- 120 g wędzonego pstraga,
- garść rukoli,
- łyżka czarnego sezamu,
- 2 duże rzodkiewki,
- 1 kłącze selera naciowego,
- 1/2 zielonego ogórka,
- Dresing orientalny;
- 8 łyżek oliwy,
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego,
- kawałek startego imbiru,
- sok z połowy limonki,
- szczypta pieprzu cayenne,
- łyżeczka carry,
Składniki
- 1 opakowania mix sałat,
- 120 g wędzonego pstraga,
- garść rukoli,
- łyżka czarnego sezamu,
- 2 duże rzodkiewki,
- 1 kłącze selera naciowego,
- 1/2 zielonego ogórka,
- Dresing orientalny;
- 8 łyżek oliwy,
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego,
- kawałek startego imbiru,
- sok z połowy limonki,
- szczypta pieprzu cayenne,
- łyżeczka carry,

Etapy przygotowania
Na mieszance sałat i rukoli układamy poszarpanego pstraga, plastry rzodkiewki i ogórka oraz selera. Posypujemy sezamem. Składniki na dresing mieszamy ze sobą i gotowe;) Smacznego...
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 309

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 754

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 53
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 244
Ostatnio komentowane przepisy

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 309

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 754

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 53
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 244



Składniki
- 1 opakowania mix sałat,
- 120 g wędzonego pstraga,
- garść rukoli,
- łyżka czarnego sezamu,
- 2 duże rzodkiewki,
- 1 kłącze selera naciowego,
- 1/2 zielonego ogórka,
- Dresing orientalny;
- 8 łyżek oliwy,
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego,
- kawałek startego imbiru,
- sok z połowy limonki,
- szczypta pieprzu cayenne,
- łyżeczka carry,
Na mieszance sałat i rukoli układamy poszarpanego pstraga, plastry rzodkiewki i ogórka oraz selera. Posypujemy sezamem. Składniki na dresing mieszamy ze sobą i gotowe;) Smacznego...