Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 09-05-2016
Łatwo, szybko i pysznie.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 963
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4005
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1386
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 963
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4005
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1386
Składniki
Do małego słoiczka z zakrętką wlałem ocet, musztardę, oliwę, sól, pieprz i cukier. Słoiczek zakręcamy i energicznie nim potrząsamy do uzyskania jednolitego sosu. Jajka ugotowałem na twardo, pokroiłem na ćwiartki. Karczochy osączyłem. Pokroiłem na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe po umyciu i osuszeniu pokroiłem na ćwiartki. Wędzonego pstrąga obrałem ze skóry i ości, podzieliłem na mniejsze kawałki. Szczypiorek listki bazylii posiekałem. Mix sałat rozłożyłem w salaterce, następnie dodałem pozostałe składniki sałatki. Polałem sosem, doprawiłem sola i pieprzem, delikatnie wymieszałem.