Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 09-05-2016
Łatwo, szybko i pysznie.
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1402
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 338
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1402
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 338
Składniki
Do małego słoiczka z zakrętką wlałem ocet, musztardę, oliwę, sól, pieprz i cukier. Słoiczek zakręcamy i energicznie nim potrząsamy do uzyskania jednolitego sosu. Jajka ugotowałem na twardo, pokroiłem na ćwiartki. Karczochy osączyłem. Pokroiłem na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe po umyciu i osuszeniu pokroiłem na ćwiartki. Wędzonego pstrąga obrałem ze skóry i ości, podzieliłem na mniejsze kawałki. Szczypiorek listki bazylii posiekałem. Mix sałat rozłożyłem w salaterce, następnie dodałem pozostałe składniki sałatki. Polałem sosem, doprawiłem sola i pieprzem, delikatnie wymieszałem.