Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 09-05-2016
Łatwo, szybko i pysznie.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 864
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 76
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 864
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 76
Składniki
Do małego słoiczka z zakrętką wlałem ocet, musztardę, oliwę, sól, pieprz i cukier. Słoiczek zakręcamy i energicznie nim potrząsamy do uzyskania jednolitego sosu. Jajka ugotowałem na twardo, pokroiłem na ćwiartki. Karczochy osączyłem. Pokroiłem na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe po umyciu i osuszeniu pokroiłem na ćwiartki. Wędzonego pstrąga obrałem ze skóry i ości, podzieliłem na mniejsze kawałki. Szczypiorek listki bazylii posiekałem. Mix sałat rozłożyłem w salaterce, następnie dodałem pozostałe składniki sałatki. Polałem sosem, doprawiłem sola i pieprzem, delikatnie wymieszałem.