Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 09-05-2016
Łatwo, szybko i pysznie.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 2141
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 202
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 2141
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 202
Składniki
Do małego słoiczka z zakrętką wlałem ocet, musztardę, oliwę, sól, pieprz i cukier. Słoiczek zakręcamy i energicznie nim potrząsamy do uzyskania jednolitego sosu. Jajka ugotowałem na twardo, pokroiłem na ćwiartki. Karczochy osączyłem. Pokroiłem na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe po umyciu i osuszeniu pokroiłem na ćwiartki. Wędzonego pstrąga obrałem ze skóry i ości, podzieliłem na mniejsze kawałki. Szczypiorek listki bazylii posiekałem. Mix sałat rozłożyłem w salaterce, następnie dodałem pozostałe składniki sałatki. Polałem sosem, doprawiłem sola i pieprzem, delikatnie wymieszałem.