Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 27474
Dodano: 04.12.2017
Odsłon: 5777
1-2 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Oliwę z oliwek łączymy z miodem i octem z czerwonego wina, doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy.
Jajka przepiórcze gotujemy na twardo z dodatkiem soli (wtedy nie pękną i będą się łatwiej obierać po ugotowaniu). Pomidorki daktylowe i jajka kroimy na pół, tofu w małą kostkę, a figi siekamy na mniejsze kawałki. Do wszystkich składników dodajemy listki rukoli. Sałatkę podajemy z wcześniej przygotowanym sosem vinegret rosso.
Do sałatki możemy dodać także ulubione orzechy lub ziarna.
Sałatka idealnie nada się na pierwsze i drugie śniadanie, kolację lub posiłek do lunch boxa.
Na skróty
Komentarze do przepisu (15)

BEATA1978 05 grudnia 2017Zgłoś do usunięcia
Pysznie się zapowiada. a tak na marginesie to jajek przepiórczych nie lubię obierać, brak mi do nich cierpliwości ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 05 grudnia 2017Zgłoś do usunięcia
Pysznie i kolorowo <3 Mniam <3 Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 04 grudnia 2017Zgłoś do usunięcia
Przepyszna sałatka:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

KORAL 04 grudnia 2017Zgłoś do usunięcia
Świetne, dobre składniki :)Odpowiedzi: 1 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz

Obserwator 04 grudnia 2017Zgłoś do usunięcia
Będzie kradzież :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Bellapi 04 grudnia 2017Zgłoś do usunięcia
smakowita :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

ciacho50 04 grudnia 2017Zgłoś do usunięcia
Smakowita sałatka Kasiu Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 04 grudnia 2017Zgłoś do usunięcia
Jak tylko zobaczyłem fotę, to wiedziałem, kto się za tym kryje xDZ takimi składnikami, to sałatka smakuje nieziemsko, ale ... ja tu, o sałatce, a kto zje obiad, jak za bardzo się napatrzę ;) Odpowiedzi: 1 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz