Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukamy prostych, kolorowych i smacznych sałatek, ta jest właśnie taka. Dla odważniejszych wersja z jeżynami.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 189
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13341
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2632
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3789
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 189
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13341
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2632
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3789
Składniki
Groszek gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Jajka gotujemy na twardo. Ostudzone Jajka kroimy w ósemki i razem z chłodnym groszkiem przekładamy do salaterki. Dokładamy drobno posiekany czosnek i pozbawione pestek przepołowione winogrona. Doprawiamy solą, pieprzem, majonezem i mieszamy. Odważniejsi mogą dodać jeszcze jeżyny. Sałatka najlepiej smakuje po połączeniu się smaków.