Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie - smażona wołowina, kwaśne pomidory i słodki balsamiczny sos! polecam :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5282
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5282
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Składniki
Wołowinę kroimy w małe paski, przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Smażymy z dwóch stron na odrobinie oleju rzepakowego. Jabłko obieramy, kroimy w małe kawałki. Do rondla wlewamy odrobinę wody, wrzucamy jabłko - podgrzewamy. Gdy jabłko zmięknie - dodajemy miód, olej i ocet - mieszamy. Wszystko przecieramy przez sitko lub miksujemy. Płatki migdałów wrzucamy na suchą patelnię, rumienimy. Pomidory kroimy w mniejsze kawałki. Wołowinę mieszamy z sosem balsamicznym. Na talerzu układamy sałatę, dodajemy pomidory, wołowinę i migdały. Polewamy pozostałym sosem i posypujemy czerwonym pieprzem.