Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie - smażona wołowina, kwaśne pomidory i słodki balsamiczny sos! polecam :)
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 209
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 209
Składniki
Wołowinę kroimy w małe paski, przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Smażymy z dwóch stron na odrobinie oleju rzepakowego. Jabłko obieramy, kroimy w małe kawałki. Do rondla wlewamy odrobinę wody, wrzucamy jabłko - podgrzewamy. Gdy jabłko zmięknie - dodajemy miód, olej i ocet - mieszamy. Wszystko przecieramy przez sitko lub miksujemy. Płatki migdałów wrzucamy na suchą patelnię, rumienimy. Pomidory kroimy w mniejsze kawałki. Wołowinę mieszamy z sosem balsamicznym. Na talerzu układamy sałatę, dodajemy pomidory, wołowinę i migdały. Polewamy pozostałym sosem i posypujemy czerwonym pieprzem.