Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A może taką sałatkę zaserwujecie na Wielkanocny stół ?
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 600
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 288
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 150
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 702
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 600
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 288
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 150
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 702
Składniki
Ziemniaki umyłem, ugotowałem w mundurkach, odcedziłem, przestudziłem. Obrałem, pokroiłem w plasterki. Groszek cukrowy blanszowałem 5 minut w osolonym wrzątku, osączyłem. Pomidorki umyłem, pokroiłem w ćwiartki. Szalotki obrałem, posiekałem. Rozgrzałem 2 łyżki oliwy, zeszkliłem szalotki, dodałem ziemniaki, rozmaryn, doprawiłem sola i pieprzem. Smażyłem, aż ziemniaki się zrumieniły, połączyłem z groszkiem, na koniec dodałem pokrojone pomidorki.
W soku z cytryny rozpuściłem szczyptę soli, dodałem rozmaryn oraz pieprz. Wlałem 3 łyżki oliwy, wymieszałem, aż powstała emulsja. Sałatkę polałem sosem, wymieszałem.