Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z makaronem z zupek chińskich to świetny przepis na lekką przekąskę imprezową, a także sycący lunch do pracy lub pyszną kolację. Sos z majonezu i musztardy idealnie łączy wszystkie smaki sałatki. Smak sosu będzie wyraźniejszy jeżeli dodasz do niego starty na tarce czosnek.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23153
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23153
Składniki
Wyjąć makaron z opakowania zupki chińskiej, połamać na mniejsze części, zalać wrzącą wodą (tak, aby nieco przykryła makaron) - odstawić. Jeżeli makaron nie wchłonie całej wody, można osączyć go na sicie - wystudzić.
Ugotowane na twardo jajka drobno posiekać Osączyć kukurydzę z zalewy Wymieszać wszystkie składniki sosu majonezowo-musztardowego
Wszystkie składniki na sałatkę z zupek chińskich włożyć do miseczki, wymieszać - doprawić do smaku. Sałatkę można odstawić na jakiś czas do lodówki - będzie jeszcze smaczniejsza. Smacznego :)