Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam ją po raz pierwszy, ponieważ w internecie znalazłam mnóstwo sprzecznych opinii na temat jej smaku. Jedni uważają, że jest smaczna, inni twierdzą, że zawiera samą chemię. Z tą chemią to spora przesada bo oprócz makaronu z zupek i "suchej" przyprawy są w niej warzywa i mięso drobiowe lub wędlina.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12188
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5159
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1523
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12188
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5159
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1523
Składniki
Jeżeli chcemy do sałatki dodać kurczaka, należy go najpierw pokroić w kostkę, dobrze przyprawić przyprawą gyros i odstawić na godzinę do lodówki. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie usmażone mięso przełożyć na papierowy ręcznik by odsączyć nadmiar tłuszczu. Ostudzić. Makaron z zupek pokruszyć w głębokiej misce . Dodać "suche" przyprawy z zupek ale nie dodawać przypraw olejowych. Zalać wrzątkiem na 10-15 minut i odcedzić na sicie. Przestudzić. Przełożyć do salaterki, dodać kukurydzę, pokrojoną szynkę lub przesmażone mięso drobiowe (lub tak jak ja- ostrą kiełbasę hiszpańską Chorizo) , ogórek i czerwoną paprykę. Przecisnąć przez praskę czosnek. Majonez wymieszać z jogurtem. Połączyć składniki. Delikatnie całość wymieszać. Doprawić. Schłodzić przed podaniem.