Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z zupek chińskich:

Sałatka z zupek chińskich:

Autor:

Przepisów i artykułów: 553 Ocena: 5298

Dodano:

Odsłon: 10088

Zrobiłam ją po raz pierwszy, ponieważ w internecie znalazłam mnóstwo sprzecznych opinii na temat jej smaku. Jedni uważają, że jest smaczna, inni twierdzą, że zawiera samą chemię. Z tą chemią to spora przesada bo oprócz makaronu z zupek i "suchej" przyprawy są w niej warzywa i mięso drobiowe lub wędlina.

Składniki

  • 2 łagodne zupy chińskie
  • 1 ostra zupa chińska
  • podwójny filet z kurczaka lub 250 g dobrej szynki
  • (ja użyłam ostrej, hiszpańskiej kiełbasy dojrzewającej Chorizo
  • 2 żabki czosnku
  • 1 słodka czerwona papryka
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 1 puszka kukurydzy
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki gęstego jogurtu greckiego
  • sól, pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka z zupek chińskich:

Przygotowanie



  1. Jeżeli chcemy do sałatki dodać kurczaka, należy go najpierw pokroić w kostkę, dobrze przyprawić przyprawą gyros i odstawić na godzinę do lodówki.
    Usmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie usmażone mięso przełożyć na papierowy ręcznik by odsączyć nadmiar tłuszczu. Ostudzić.

    Makaron z zupek pokruszyć w głębokiej misce . Dodać "suche" przyprawy z zupek ale nie dodawać przypraw olejowych. Zalać wrzątkiem na 10-15 minut i odcedzić na sicie. Przestudzić.
    Przełożyć do salaterki, dodać kukurydzę, pokrojoną szynkę lub przesmażone mięso drobiowe (lub tak jak ja- ostrą kiełbasę hiszpańską Chorizo) , ogórek i czerwoną paprykę. Przecisnąć przez praskę czosnek.
    Majonez wymieszać z jogurtem. Połączyć składniki. Delikatnie całość wymieszać. Doprawić. Schłodzić przed podaniem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń