Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5713
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 100
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 118
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 635
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5713
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 100
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 118
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 635
Składniki
Do szklanej miski wsypuje kukurydze z wodą, pokruszony makaron oraz suche przyprawy z zupki i zalewam odrobiną wrzątku, mieszam i przykrywam. Kroje w drobną kostkę cebulę, ogórka i pomidora. Pokrojone warzywa wrzucam do miski, dodaje majonez i dokładnie mieszam. Wkładam do lodówki na ok 30min aż makaron spęcznieje i zmięknie.