Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To doskonały sposób na inne niż tradycyjne wykorzystanie chińskiej zupki. Sałatka jest pyszna, idealna na przyjęcie, syta, dlatego sprawdzi się też na kolację czy lunch do pracy.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 355
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 378
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 355
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 378
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Makaron z zupki chińskiej połamać i wsypać do miski. Dodać dołączone do zestawu przyprawy (bez saszetki z "rosołem"), całość zalać wrzątkiem, wymieszać i zostawić pod przykryciem, do wystudzenia. Po wystudzeniu, odsączyć. Piersi kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w drobną kostkę, oprószyć przyprawą do kurczaka. Następnie podsmażyć je na oliwie, odstawić do ostygnięcia. Cebulę obrać i wraz z ogórkami oraz papryką pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki sałatki połączyć, dodać majonez (tyle, żeby sałatka nie była za sucha). Doprawić do smaku, wymieszać. Włożyć do lodówki do schłodzenia.