Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ze świeżym ogórkiem jest chrupiąca, a do tego słodka dzięki dodatkom. Świetnie pasuje na co dzień, a także ważne uroczystości.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1798
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1562
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1532
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1957
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1798
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1562
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1532
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1957
Składniki
Tortellini ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw do ostudzenia. Szynkę konserwową pokrój w kostkę. Ogórki zielone przekrój na pół, a potem posiekaj na półplasterki. Z papryki żółtej pozbądź się gniazda nasiennego, a następnie pokrój w kostkę. Groszek odsącz. Wszystkie składniki wrzuć do miski.
Przygotuj sos. Oliwę utrzyj z sokiem z cytryny aż do uzyskania jednolitej emulsji. Dodaj majonez oraz sok z ananasa i ucieraj dalej, aby składniki się dobrze połączyły. Plasterki ananasa drobno posiekaj lub rozgnieć na mus. Dodaj do sosu i wymieszaj. Dodaj musztardę, cukier puder, sól i pieprz do smaku. Mieszaj aż uzyskasz gładką, kremową konsystencję.
Dodaj sos do składników i dokładnie wymieszaj. Umieść ją w lodówce na około godzinę przed podaniem.