Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ze świeżym ogórkiem jest chrupiąca, a do tego słodka dzięki dodatkom. Świetnie pasuje na co dzień, a także ważne uroczystości.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 653
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2811
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 926
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14556
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 653
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2811
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 926
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14556
Składniki
Tortellini ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw do ostudzenia. Szynkę konserwową pokrój w kostkę. Ogórki zielone przekrój na pół, a potem posiekaj na półplasterki. Z papryki żółtej pozbądź się gniazda nasiennego, a następnie pokrój w kostkę. Groszek odsącz. Wszystkie składniki wrzuć do miski.
Przygotuj sos. Oliwę utrzyj z sokiem z cytryny aż do uzyskania jednolitej emulsji. Dodaj majonez oraz sok z ananasa i ucieraj dalej, aby składniki się dobrze połączyły. Plasterki ananasa drobno posiekaj lub rozgnieć na mus. Dodaj do sosu i wymieszaj. Dodaj musztardę, cukier puder, sól i pieprz do smaku. Mieszaj aż uzyskasz gładką, kremową konsystencję.
Dodaj sos do składników i dokładnie wymieszaj. Umieść ją w lodówce na około godzinę przed podaniem.