Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta letnia sałatka ze szparagami jest nie tylko pyszna i zdrowa, ale także niesamowicie efektowna. Stanowi połączenie zielonych warzyw, a delikatny dodatek czerwieni pomidorów nadaje jej pięknego wyglądu. Wszystkie składniki są połączone ze sobą delikatnym dressingiem. Sałatka świetnie się sprawdzi na każdym grillu, ale także z powodzeniem możesz ją wziąć ze sobą do pracy czy szkoły.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1172
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 209
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4281
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1172
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 209
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4281
Składniki
Cukinię pokrój w cienkie słupki i połóż na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Szparagi umyj i usuń ich zdrewniałe końce. Podziel ja na pół i połóż obok cukinii. Bardzo cienko posmaruj warzywa na blaszce oliwą z oliwek. Wstaw je do pieca nastawionego na 200 st. Celsjusza i podpiecz je przez 20 minut. Wyjmij i całkowicie ostudź. Oba rodzaje pomidorów oraz świeży bób sparz wrzącą wodą i obierz warzywa ze swoich skórek. Pomidory zielone pokrój w dużą kostkę, czerwone – w małą.
Natkę pietruszki drobno posiekaj. Wszystkie warzywa i zioła włóż do miski sałatkowej. Przygotuj dressing, mieszając w miseczce wszystkie składniki – w tym przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany czosnek. Gotowym sosem zalej sałatkę i całość delikatnie wymieszaj. Sałatkę ze szparagami podawaj w temperaturze pokojowej.