Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super aromatyczna, zachęcająca do spróbowania, o wyrazistym smaku. Uświetni każdą okazję.
Deska do krojenia , nóż, salaterka
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 171
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 318
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 90
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 171
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 318
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 90
Składniki
Jajka ugotować na twardo, obrać , pokroić na ćwiartki. Boczek wysmażyć, wystudzić. Słonecznik podprażyć na patelni. Szpinak umyć , osączyć na papierowym ręczniku. Jogurt , śmietanę, majonez , wymieszać, dodać sok z cytryny oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem , wymieszać.
W salaterce ułożyć połowę szpinaku, doprawić solą i pieprzem a na nim boczek.
Pomidorki koktajlowe umyć, przekroić na połowę, ułożyć.
Posypać słonecznikiem.
Polać połową sosu.
Ułożyć resztę szpinaku.
Na szpinaku ułożyć jajka , przekrojone na połowę oliwki oraz pomidorki.
Polać resztą sosu , udekorować szpinakiem oraz pomidorkami. Pozostawić w lodówce 2 godziny aby smaki się wymieszały.