Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, ale jaka smaczna sałateczka :)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11678
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 86
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8176
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155168
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1129
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11678
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 86
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8176
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155168
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1129
Składniki
Pierś kroimy w plasterki, solimy i obsypujemy dowolnymi ziołami. Smażymy na małej ilości tłuszczu. Jeszcze lepiej by było gdybyśmy upiekli piersiątko na patelni grillowej. Przygotowujemy sos: Ząbek czosnku przepuszczamy przez praskę, dosypujemy soli (ja dałam świeżo mieloną, morską) i ucieramy. Do czosnku dajemy musztardę, miód i mieszamy. Na koniec wlewamy oliwę i wodę. Odstawiamy aby składniki przeszły a w tym czasie zaczynamy krojenie. Pomidorka i fetę kroimy w kostkę. Na talerz wykładamy szpinak na to pomidor, fetę a na końcu pierś z kurczaka. Wszystko polewamy sosem w takiej ilości jaką lubimy. Ja lubię dużo wiec u mnie ten sos jest mocno widoczny :)