Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 1
Dodano: 05.07.2012
Odsłon: 1513
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Szpinak opłukać i osuszyć
Bekon pokrojony w plastry pokroić w cienkie paski i usmażyć na chrupko. Wystudzić.
Pestki dyni uprażyć na patelni. Ostudzić
Przygotować sos tzatzki (najlepszy własnej roboty czyli: ok. 4-5 szt. średnich ogórków gruntowych, 1 szt. jogurtu greckiego (400 ml) np. Bakomy, pieprz, sól, czosnek, oregano, oliwa z oliwek. Ogórki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wycisnąć. Wyciśnięte ogórki połączyć z jogurtem, wyciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem, szczyptą oregano i kilkoma kroplami oliwy. Wymieszać z pozostałymi składnikami.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)