Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka na upalne dni
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 43
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 277
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 43
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 277
Składniki
Szpinak opłukać i osuszyć
Bekon pokrojony w plastry pokroić w cienkie paski i usmażyć na chrupko. Wystudzić.
Pestki dyni uprażyć na patelni. Ostudzić
Przygotować sos tzatzki (najlepszy własnej roboty czyli: ok. 4-5 szt. średnich ogórków gruntowych, 1 szt. jogurtu greckiego (400 ml) np. Bakomy, pieprz, sól, czosnek, oregano, oliwa z oliwek. Ogórki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wycisnąć. Wyciśnięte ogórki połączyć z jogurtem, wyciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem, szczyptą oregano i kilkoma kroplami oliwy. Wymieszać z pozostałymi składnikami.
Smacznego.