Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa sałatka ze świeżego szpinaku, boczku i jajek. Doskonała propozycja na małą przekąskę w ciągu dnia. Lekka i pożywna. Jej przygotowanie zajmie wam dosłownie chwilę.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23107
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1223
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104939
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23107
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1223
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104939
Składniki
Świeże liście szpinaku płuczemy, osuszamy i przekładamy do miski.
Jajka wkładamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy na twardo przez około 10 minut. Następnie obieramy ze skorupki i kroimy na plastry. Pokrojone jajka przekładamy do miski ze szpinakiem.
Boczek w plastrach kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy na patelni z obu stron, aż się zarumieni. Chrupiące plastry boczku przekładamy do miski ze szpinakiem.
Czerwoną cebulę obieramy, kroimy w piórka i dodajemy do sałatki.
W małej miseczce łączymy wszystkie składniki sosu: musztardę, miód i oliwę. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Sałatkę polewamy sosem. Serwujemy z chrupiącym pieczywem.