Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa sałatka ze świeżego szpinaku, boczku i jajek. Doskonała propozycja na małą przekąskę w ciągu dnia. Lekka i pożywna. Jej przygotowanie zajmie wam dosłownie chwilę.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12265
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1431
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 73
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12265
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1431
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 73
Składniki
Świeże liście szpinaku płuczemy, osuszamy i przekładamy do miski.
Jajka wkładamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy na twardo przez około 10 minut. Następnie obieramy ze skorupki i kroimy na plastry. Pokrojone jajka przekładamy do miski ze szpinakiem.
Boczek w plastrach kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy na patelni z obu stron, aż się zarumieni. Chrupiące plastry boczku przekładamy do miski ze szpinakiem.
Czerwoną cebulę obieramy, kroimy w piórka i dodajemy do sałatki.
W małej miseczce łączymy wszystkie składniki sosu: musztardę, miód i oliwę. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Sałatkę polewamy sosem. Serwujemy z chrupiącym pieczywem.