Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z młodych ziemniaków i szczypiorku, polana sosem majonezowo-śmietanowym z odrobiną czosnku i ziół prowansalskich. Prosta, błyskawiczna i bardzo smaczna. Idealny dodatek do kolacji.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 390
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 47
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1367
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1846
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 390
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 47
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1367
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1846
Składniki
Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości ( do 15 min). Odcedzamy, przykrywamy pokrywką i odstawiamy na 15 minut, aby doszły. Będą miękkie, ale nie będą się rozpadały. Następnie obieramy je z łupinek, ale nie musimy. Wybór należy do nas. Kroimy je w cienkie plasterki. Do tak przygotowanych ziemniaków dodajemy szczypiorek. W osobnej miseczce przygotowujemy sos. Majonez łączymy z jogurtem, dodajemy sok z cytryny, zmiażdżony czosnek, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy całość i przelewamy do miski z ziemniakami. Delikatnie łączymy sos z ziemniakami i szczypiorkiem. Tak przygotowaną sałatkę odkładamy do lodówki na 1/2 godziny, aby smaki się przegryzły. Prosta sałatka ziemniaczana do kolacji gotowa!