Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z młodych ziemniaków i szczypiorku, polana sosem majonezowo-śmietanowym z odrobiną czosnku i ziół prowansalskich. Prosta, błyskawiczna i bardzo smaczna. Idealny dodatek do kolacji.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3368
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 600
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3735
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 293
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 509
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3368
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 600
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3735
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 293
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 509
Składniki
Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości ( do 15 min). Odcedzamy, przykrywamy pokrywką i odstawiamy na 15 minut, aby doszły. Będą miękkie, ale nie będą się rozpadały. Następnie obieramy je z łupinek, ale nie musimy. Wybór należy do nas. Kroimy je w cienkie plasterki. Do tak przygotowanych ziemniaków dodajemy szczypiorek. W osobnej miseczce przygotowujemy sos. Majonez łączymy z jogurtem, dodajemy sok z cytryny, zmiażdżony czosnek, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy całość i przelewamy do miski z ziemniakami. Delikatnie łączymy sos z ziemniakami i szczypiorkiem. Tak przygotowaną sałatkę odkładamy do lodówki na 1/2 godziny, aby smaki się przegryzły. Prosta sałatka ziemniaczana do kolacji gotowa!