Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym roku częściej jemy dania z grilla, do tego obmyśliliśmy sałatkę ziemniaczaną, która idealnie pasuje do mięs.
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 370
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 475
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 370
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 475
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w dużą kostkę. Kurki oczyszczamy, dodajemy do ziemniaków. Zalewamy zimną wodą, mlekiem, dodajemy liście laurowe i sól (pół łyżeczki), dodajemy łyżeczkę masła i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Ogórki kroimy w kostkę. Natkę i szczypior z dymką siekamy. Wszystkie składniki wrzucamy do miski. Przygotowujemy dressing. Śmietanę, majonez, sos sojowy i łyżeczkę miodu mieszamy. Dodajemy ziemniaków i dokładnie łączymy ze składnikami. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.