Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy zacznie się lada dzień. Czas zatem odkurzyć nie tylko krzesła ogrodowe, ale i przepisy na dania z rusztu. Przydadzą nam się także pomysły na proste, szybkie, a zarazem efektowne i smakowite sałatki do mięs. Wbrew pozorom, sałatka grillowa to nie tylko opcjonalny dodatek do polędwiczek czy kiełbasy. To bardzo istotny składnik ogrodowej biesiady, który znakomicie podkreśla smak głównego dania, a zarazem wzbogaca je o cenne dla zdrowia witaminy i minerały. Nie może zabraknąć ich w prawidłowo zbilansowanym posiłku! Z tego powodu – dla zdrowia i lepszego samopoczucia po sobotnim grillowaniu – nigdy nie rezygnujmy z porcji warzyw. Choćby miała to być najprostsza sałatka ziemniaczana z ogórkami i cebulą. To danie rodem z niemieckiej kuchni przypadnie do gustu każdemu wielbicielowi grillowanych mięs.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21636
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21636
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Składniki
Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach. Muszą być dość miękkie, ale nie na tyle, by rozpadały się podczas krojenia. Po ugotowaniu ziemniaków poczekaj, aż wystygną. Następnie obierz je i pokrój w dość dużą kostkę.
Na nieco mniejsze kawałki pokrój ogórki kiszone.
Cebulę pokrój na półtalarki (jeśli jest duża) lub talarki (jeśli używasz małych).
Posiekaj szczypiorek.
Wszystkie składniki wymieszaj w dużej misce.
W osobnym naczyniu przygotuj sos z majonezu, śmietany i soli z pieprzem (dokładnie wymieszaj składniki).
Zalej warzywa sosem, wymieszaj i wstaw do lodówki na co najmniej pół godziny.